Kesällä mansikkakakku on aivan huippujuttu!

Tämän kesäisen mansikkakakun kanssa ei tarvitse tarjoilla muuta kuin juotavaa (kuohuvaa).

Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile heti valmistamisen jälkeen.

Mikäli pidät pehmeämmästä mansikkakakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten – tai kostuta levyjä.

Ainekset noin 10-15:lle annosta

Pohja:
Täyte:
dl
vaahtoutuvaa (laktoositonta) kermavalmistetta tai vaniljakastiketta
250
g
maitorahkaa tai sitruunarahkaa, laktoositon käy (1 tlk)
Väliin:
2
dl
mansikkasurvosta
2
dl
viipaloituja mansikoita
Kostutukseen:
1
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1
tl
vaniljasokeria
Koristeluun:
250
g
mansikoita (½ l)
1
mintturuukku

Ohje

  1. Jaa sulaneet taikinat kahtia ja kauli jokaisesta (4kpl) palasta leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa n. 7 - 10 min ja jäähdytä.
  2. Valmista täyte vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka.
  3. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasurvosta, marjoja ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle, ja tee toinen kerros samoin. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta.
  4. Koristele kakku viipaloiduin mansikoin ja mintunlehdin. Nosta mansikkakakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile kakku heti. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.

VINKKI! Toinen tyylikäs mansikkainen tarjottava on tietenkin klassinen Britakakku.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.