Maistuva väli- tai iltapala syntyy metsän marjoista.
Tässä Mustikka-ruisvaahdossa marjat keitetään sokerin ja ruisjauhojen kanssa, ja jonka jälkeen seos jäähdytetään ja vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaahdon voi tarjota sellaisenaan tai joukkoon voi lisätä purkillisen vaahdoksi vatkattua vaniljakastiketta makua pehmentämään.
Ainekset 4-8:lle annosta
Ohje
-
Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot ja anna kypsyä välillä sekoittaen 10 min. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa jäätynyt seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
-
Tarjoile sellaisenaan, marjoilla koristeltuna tai vatkaa erikseen vaahdoksi purkillinen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja yhdistä vaahdot. Näin saat vaahtoon pehmeämmän maun.
VINKKI: Kokeile myös puolukoilla tai herukoilla.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Tuo vaniljakastikkeen vaahdottaminen sekaan on oiva juttu.
Lapset pitivät tosi paljon. :)