Herkuttele aamiaisella tai yllätä perheesi arjen keskellä amerikkalaisilla pannukakuilla! Nämä mehevät pannukakut ovat täydellinen valinta, olipa kyseessä rauhallinen viikonloppuaamu tai pieni hemmotteluhetki arjessa. Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoista valmistettuna pannukakuista tulee ihanan kuohkeita. Muista paistaa pannukakut miedolla lämmöllä, jotta niiden makeus pääsee oikeuksiinsa ilman, että ne palavat.

Tarjoa pannukakut vaikkapa maapähkinävoin, banaanin ja hunajan tai suklaapähkinävoin kanssa – makuelämys on taattu! Tämä klassikkoresepti on yksi sivustomme suosituimmista, eikä suotta.

Ainekset noin 15 kpl amerikkalaista kokoa tai 30-40 pientä annosta

3
munaa
2-3
rkl
fariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa
3
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa
2-3
dl
maitoa
2
dl
piimää tai kermaviiliä
½
dl
voisulaa tai öljyä

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.
  2. Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helposti. Käytä paistamiseen rasvaa. Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä.
  3. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.