Herkuttele aamiaisella tai yllätä perheesi arjen keskellä amerikkalaisilla pannukakuilla! Nämä mehevät pannukakut ovat täydellinen valinta, olipa kyseessä rauhallinen viikonloppuaamu tai pieni hemmotteluhetki arjessa. Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoista valmistettuna pannukakuista tulee ihanan kuohkeita. Muista paistaa pannukakut miedolla lämmöllä, jotta niiden makeus pääsee oikeuksiinsa ilman, että ne palavat.
Tarjoa pannukakut vaikkapa maapähkinävoin, banaanin ja hunajan tai suklaapähkinävoin kanssa – makuelämys on taattu! Tämä klassikkoresepti on yksi sivustomme suosituimmista, eikä suotta.
Ainekset noin 15 kpl amerikkalaista kokoa tai 30-40 pientä annosta
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.
- Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helposti. Käytä paistamiseen rasvaa. Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä.
- Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
parmesaania ja enemm suolaa ja voi kun tykättiin ! tuorejuuston ja tuoreiden yrttien kanssa syötiin..väh erilainen
iltapala..
Öljymäärä, oliko tuo tarkoitus laittaa taikinaan vai paistamiseen?
Ja toiseksi, kohottaako ei tarvitse?
In reply to Tarkennuksina. by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kermaviilin/piimän by Anonymous (not verified)
Tarkka pannun lämpötilalle.
Kari
In reply to Miksi sain omista by Anonymous (not verified)
In reply to Tein ekaa kertaa. Laitoin by Anonymous (not verified)
In reply to Koska kermaviili pitäisi by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko tämän tehdä jo by Anonymous (not verified)
In reply to Minä sain taikinasta hurjan by Anonymous (not verified)
Hyvin onnistuivat. Käytin paistamiseen kirkastettua voita. Pinnasta tuli kauniin värinen.
In reply to pitääkö taikinaa jättää by Anonymous (not verified)
In reply to Ohje kuulostaa tois hyältä, by Anonymous (not verified)
Kannattaa testata!!!
1 purkki vehnäjauhoa, 1 purkki maitoa, 4 kananmunaa, 75 g voita sulatettuna, suolaa, 4 rkl (tai vähemmän) sokeria, mausteeksi vaniljaa tai kanelia tai kardemummaa. Syödään marjojen kera. Purkki on se kermaviilipurkki.
Irma 84v.
Serafiia 9v. ja Iina 8v.
Aivan täydellisiä tarjottavia sunnuntai-brunssilla omalle kullalle! ;)