• Rieskasilla saa helposti lämmintä leipää.
  • Rieskataikina on nopeasti sekoitettava taikina, sitä ei saa vaivata kuten hiivataikinaa! 
  • Rieskan nimittäin kohottaa sooda, jota voi käyttää kun taikinassa on jotain hapanta (tässä on piimää).
  • Nauti rieska mahdollisimman tuoreena. Paprika antaa hyvän säväyksen pieniin rieskasiin.

Ainekset noin 10 kpl annosta

1
tl
mineraalisuolaa
½
tl
soodaa
4
dl
piimää
½
dl
öljyä
2
paprikaa pieninä kuutioina

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä, öljy ja paprikakuutiot ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja tasoita.

  2. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi. Leikkaa paloiksi. Nauti kuumana voin tai juuston kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.