Yksi suolaisten piirakoiden kestosuosikki on maistuva ruokaisa jauhelihapiirakka.

Taputtele pyöreästä pakastepiirakkataikinasta pohjalevy, laita sille täyte.

Voit tehdä pohjan myös itse helpolla piirakkapohjan perusreseptillä.

Tässä jauhelihapiirakassa ruokaisuutta lisäävät ohrasuurimot.

Ainekset iso piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm annosta

Täyte:
1
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
½
l
vettä + 1 lihaliemikuutio
400
g
jauhelihaa
1
iso sipuli
4-6
valkosipulinkynttä
200
g
pakaste herne-maissi-paprikaa tai porkkanaa ja herneitä
200
g
pippurituorejuustoa
1
rkl
soijakastiketta
1-2
tl
yrttisuolaa

Ohje

  1. Keitä suurimot kypsäksi lihaliemessä kattilassa 20-30 min, valuta lävikössä, älä huuhdo. Paista kypsymisen aikana jauheliha ja hienonnetut sipulit paistinpannulla. Sekoita täytteen muut aineet sekaan. Lisää seokseen kypsät suurimot. Tarkista maku sopivaksi.
  2. Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä täyte päälle. Voit levittää taikinaa vähän yli reunojen ja ottaa nuo reunat koristeeksi piirakkaan. Jos käytät koristenauhoja, voitele ne munalla.
  3. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Jos haluat, voit tehdä piirakalle kannen toisesta levystä piirakkataikinaa, tee siihen koristeviiltoja ja voitele munalla.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.