Suolaisen piirakan täytteenä feta-juusto on yksi suosituimpia.

Kun yhdistät fetan aurinkokuivattuun tomaattiin, on makunautinto taattu.

Nesteenä ei tarvitse olla aina kermaa tai kermaviiliä; esim. kookosmaito tai -kerma sopivat hyvin.

Juustotäytteet piirakoissa ovat niin suolaisia, että lisäsuolaa ei tarvita.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 25-30 cm annosta

Täyte:
100
g
aurinkokuivattua tomaattia suikaleina (valutettuna)
100
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina (kevytkin käy)
2
munaa
1
dl
kookoskermaa
½
tl
chilipippuria
dl
pinjansiemeniä)

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita täytteen ainekset ja levitä seos vuokaan.
  2. Paista tomaatti-fetapiirakka 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Kokeile sinihomejuustoa fetan tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.