feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina (kevytkin käy)
2
munaa
1
dl
kookoskermaa
½
tl
chilipippuria
(½
dl
pinjansiemeniä)
Ohje
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita täytteen ainekset ja levitä seos vuokaan.
Paista tomaatti-fetapiirakka 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Pellilliseen voi käyttää kaksi pakastetaikinaa. Reseptin taikinat sopivat tähän tai saatavana on myös Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevy 600 g. Täytteen määrän voi kolminkertaistaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Maistui ihanalle! Piiras oli tosin aika suolaista, joten fetaa olisi mielestäni saanut huuhdella kunnolla puhtaalla vedellä. Kuten joku muu jo ehdotti, puolitetut kirsikkatomaatit ja basilikanlehdet passasivat hyvin ja toivat väriä piiraaseen. 30 minuuttia riitti paistoon oikein hyvin.
Minäkin tumpelo onnistuin. Oli niin hyvää, että joudun lapseni perheelle tekemään perjantaisin yhä uudelleen. Kiitos näistä kaikista resepteistä. Olen innoissani kun onnistun. Pirjo
Tää on hyvä! Itse silppusin joukkoon tuoretta basilikaa ja laitoin muutaman kirsikkatomaatinpuolikkaan leikkauspinta ylöspäin koristeeksi ja väriä antamaan. Sit vielä pari kokonaista basilikan lehteä valmiiden palojen päälle. Ja ehdottomasti kannattaa käyttää kookoskermaa, se on se juttu :)
Todella hyvänmakuinen ja helppo valmistaa! Aurinkokuivattua tomaattia kun laittaa varoen niin ei tule niin väkevän makuista. 27 cm pyöreällä lasivuoalla meni hieman alle 30 min valmistukseen.