Kaurahiutalesämpylät
![Kaurahiutalesämpylä](/sites/default/files/images/1175753265_kaurasampyla_0.jpg)
Kaura antaa pehmeän maun leivonnaisille, myös näille sämpylöille.
Kauraleivät ja –sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreena, pakasta ylimääräiset.
Taikinaan voi halutessaan lisätä pienen määrän tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa, lisää tarvittaessa hieman myös jauhoja tällöin.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).
Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa.
Paista 225- asteessa 10-12 min. Parhaimmillaan uunituoreina.
Mikäli haluat sämpylöihin erityisen rapean pohjan, voit paistaa ne kiviarinan päällä.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Kohota sämpylöinä peitettynä by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kaurahiutaleen tilalla by Anonymous (not verified)
In reply to Anteeksi vaan mutta minulla by Anonymous (not verified)
In reply to Anteeksi vaan mutta minulla by Anonymous (not verified)
In reply to Anteeksi vaan mutta minulla by Anonymous (not verified)
In reply to Anteeksi vaan mutta minulla by Anonymous (not verified)
In reply to Samoin täällä. Paljon enemmän by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kaurahiutaleet korvata by Anonymous (not verified)