Kiitos Arja Elinalle hyvästä reseptistä!
Olen keitellyt puuroa lukemattomat kerrat.
Ja ehdottomasti marjat sellaisenaan ilman siivilöitä ja sauvasekoittimia!
T. Reko
Kiitos kaikista mainioista vinkeistä!Laitoin puolukat kokonaisena, tosiaan näistä vinkeistä oivalsin, että sen voi bamiksella surauttaa tasaiseksi. Ja myös, että ylimääräisen puuron voi pakastaa! Minun anoppini laittoi ison padan puolukkapuuroa yöksi. Päiväivällä oli paistettu uunissa leipiä ja karjalanpiirakoita. Hän laittoi puuroon karkeita ruisjauhoja. Kyllä se oli maailman herkullisinta puuroa!!
Todella herkullista ja hyvät mittasuhteet tässä reseptissä. Keitin puuron mustikoista, mustaherukoita ja punaisista viinimarjoista. Miedompi maku ja sinisempi väri, kotimainen Marjamixin sekoitus. Keitän puuron samoin kuin alla olevissa viesteissä eli marjat kokonaisina ja jauhojen lisäyksen jälkeen tehosekoittimella puuron sekoitus ja lopputulos on samettinen. Vielä lopuksi uudelleen tehosekoitin tai yleiskone käyttöön, jos haluaa vispipuuroksi.
Itse keitän säännöllisesti ruismarjapuuroa puolukoista. En kuitenkaan siivilöi mitään marjan kuoria pois, vaan sekoitan sauvasekoittimella tasaiseksi, kun olen lisännyt ruisjauhot. Näin myös kaikki muutkin jauhokokkareet tulee hajoitettua ja puurosta hyvin tasaista ja mukavaa syödä. Sokerin kyllä lisään ennen jauhoja. Paras on ollut puurokattila, jossa puuro hautuu pidemmänkin aikaa ilman että tarttuu pahasti pohjaan.
Marjojen kuoret on siivilöitävä pois. Siirappi lisätään vasta lautaselle. Valmista kaksoispojakattilassa ja lisää säiliöön vettä tarvittaessa. Karpalot keitän tavallisessa kattilassa.
Puuro on parasta!
Täällä USAssa ei ole puolukoita saatavilla, joten teen puuron karpaloita käyttäen. En siivilöi, vaan hieman survon. Sattumat ovat nautinnollisen kirpeä lisäys makuelämykseen!
Lapsuuden perusruuat tulevat mieleen aina silloin tällöin. Tämä ruismarjapuuro on yksi niistä. Miten hyvää, halpaa, helppoa ja terveellistä! Aikaa vain tarvitaan puuron hauduttamiseen.
Suosikkipuuroni. Superruokaa; runsaasti kuitua, kun ei siivilöidä marjojen kuoriakaan pois. Vinkki induktioliettä käyttäville: haudutuslämmön pitää olla hyvin matala.
Hyvä resepti.Mikäli kovasti laiskottaa, sen voi tehdä myös uunissa. Tulee rapea kuori pintaan ja enemmän ehkä..hmm..vanhanajan makua? Tulee mummola mieleen. :)
tuli iso annos, pakastin pienempiin annosrasioihin. 1,5 vuotias poikani syö aivan innoissaan. tämä oli hyvä löytö!!!eli yksinkertaiset perusruoat ja -maut kunniaan!!