Suklainen kerroskakku on näyttävä, mutta myös erittäin herkullisen makuinen täytekakku!

Kakussa yhdistyvät mehevä suklainen kakkupohja ja raikas minttuinen täyte.

Ainekset noin 20 henkilölle annosta

Suklaakakku:
500
g
margariinia
dl
sokeria
6
munaa
7
rkl
kaakaojauhetta
4
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
dl
maitoa
Täyte:
2
valkosuklaalevyä (260 g)
5
dl
vispikermaa
500
g
maitorahkaa
1
tl
vaniljasokeria
1
ps
Pätkis-suklaata (140 g)
7
liivatelehteä
Suklaakreemi:
200
g
leivontamargariinia
4
rkl
kaakaojauhetta
2
dl
tomusokeria
3
rkl
vettä
Kuorrute:
750
g
ruskeaa sokerimassaa tai suklaasokerimassaa
Pikeeri:
1
rkl
munan valkuaista
tomusokeria
Koristeet:
valkoista sokerimassaa
helmenväirisiä nonparelleja
valkoista satiininauhaa (tai valkoista sokerimassaa)
Kokoamiseen:
halkaisijaltaan 10 cm kakkupahvi
halkaisijaltaan 15 cm kakkupahvi
pillejä

Ohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Voitele halkaisijaltaan 10 cm, 15 cm ja 20 cm kokoiset kakkuvuoat ja vuoraa vuoat leivinpaperilla. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja huoneenlämpöistä maitoa.

  3. Kaada taikina vuokiin siten, että pienin kakku jää muita matalammaksi. Tee taikinaan kuoppa, jotta kakut kohoavat tasaisesti ja paista noin 1 tunti kunnes kakkuihin työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ja kumoa kakut sitten ritilälle jäähtymään.

  4. Sulata valkosuklaa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Rouhi Pätkis-suklaa ja sekoita rahka, vaniljasokeri ja Pätkis-rouhe keskenään. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota liivatteet veteen.

  5. Kaada jäähtynyt suklaa rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan matalalla nopeudella sähkövatkaimella vatkaten. Lisää liivateliemi samoin ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kääntele kermavaahto rahkaseoksen joukkoon.

  6. Leikkaa jäähtyneet kakut kolmeen kerrokseen. Täytä kakut vuokiinsa ja laita kakut hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Kun kakut ovat hyytyneet, siirrä isoin kakku tarjoilualustalle ja pienemmät kakut kakkupahvien päälle.

  7. Vatkaa kaikki kreemin ainekset huoneenlämpöisinä keskenään sähkövatkaimella. Levitä ohut kerros kreemiä tasaisesti kakkujen pintaan.

  8. Kuorruta kakut yksitellen sokerimassalla. Kauli massa ohueksi levyksi ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita pinta ja leikkaa ylimääräinen massa terävällä veitsellä pois.

  9. Valmista pikeeri lisäämällä munan valkuaiseen tomusokeria kunnes koostumus on sopiva koristelua varten. Kokoa kakku painamalla muutamia pillejä isoimman kakun keskiosaan ja leikkaa pillit kakun korkuisiksi. Levitä ohut kerros pikeeriä kakun keskiosan päälle ja nosta seuraava kakku kakkupahveineen alimman kerroksen päälle.

  10. Laita myös seuraavaan kerrokseen pillejä ja pikeeriä ja nosta viimeinen kerros paikalleen.

  11. Kiinnitä satiininauha tai sokerimassanauha kakkukerrosten ympärille muutamalla tipalla pikeeriä ja pursota pieniä pisteitä nauhojen yläpuolelle. Muotoile sokerimassasta kukkia ja kiinnitä pikeerillä nonparelleja kukkien keskustoihin. Kiinnitä kukat pikeerillä kakkuun. Sokerimassakoristeet on hyvä tehdä muutama päivä etukäteen, jotta ne ehtivät kovettua.

Resepti:
Emma Iivanainen (Leivontanurkan Juhlapöydän kuningatar -kilpailun 2. sija vuonna 2012)

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.