Marjamuffinit ovat täydellinen tapa hyödyntää kesän tuoreita marjoja ja talvella tähän reseptiin voi hyvin käyttää myös pakastemarjoja. Näiden mehevien muffinien taikina valmistetaan Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoista, sokerista, leivinjauheesta, vaniljasokerista ja kookoshiutaleista. Lisää taikinaan mustikoita, herukoita, puolukoita tai vadelmia tuomaan raikkautta ja makua. Kanamunat, voisula ja kerma tai maito antavat muffineille pehmeän rakenteen.Päälle ripoteltava muruseos tuo muffineihin rapean pinnan. 

Nämä marjamuffinit ovat täydellinen herkku niin kahvipöytään kuin evääksi.

 

Ainekset noin 15 kpl annosta

dl
sokeria
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
kookoshiutaleita
2
dl
mustikoita, herukoita, puolukoita tai vadelmia (100 g)
2
munaa
75
g
voi- tai margariinisulaa
1
dl
kermaa tai maitoa
Muruseos päälle:
¾
dl
sokeria
50
g
voisulaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin. Halutessasi valmista muruseos sekoittamalla ainekset ja ripottele sitä muffinssien pinnalle. 
  2. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin ruskeiksi.

VINKKI! Kokeile myös superhelppoja klassisia muffinssejamme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.