Tämä on ohje Hermannin ystävyyskakkuun.
Ohjeessa on kerrottu myös kuinka kakun "juuri" valmistetaan. Alkuun tarvittavan Taikinan voi aloittaa 4. päivän aineilla. Tämän jälkeen noudatetaan ohjeita 1. päivästä alkaen.
Kun saat Hermannin taikinajuuren ystävältäsi, aloita sen hoitaminen 1. päivän mukaan.
Ainekset noin 15 viipaletta annosta
Ohje
-
Paista rengasvuoassa, 170-asteisen uunin alaosassa noin 60 minuuttia. Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri. Anna Hermanni 7. päivänä ystävillesi.
-
Älä säilytä Hermannia jääkaapissa, se ei pidä siitä. Olen laittanut osan juuresta pakastimeen ja se on lähtenyt hyvin uudestaan käymään, kun sen sulattaa.
VINKKI: Katso myös muut ystävänpäiväreseptimme: Ystävänpäiväkakku, Ystävänpäiväleivos, Helpot ystävänpäiväleivokset, Suklaaleivos ystävälle ja Ystävän pastasalaatti! Lisää reseptejä löydät Reseptihaulla.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Lisätääkö 7pv aineet ja 8pv by Anonymous (not verified)
Miten tuolloin 8. päivänä; lisätäänkö kaikki aineet ja sekoitetaan vai tarvitseeko esim voi ja sokeri vaahdottaa?
In reply to Hei! by Anonymous (not verified)
In reply to Hei! Voiko kakkua paistaa by Anonymous (not verified)
In reply to Olenko tehnyt oikein kerran by Anonymous (not verified)
In reply to Eikö maito happanen kun by Anonymous (not verified)
In reply to Maitoa tarvitaan Hermannin by Kuluttajaneuvonta
In reply to Mistä saan oman Hermannin? T. by Anonymous (not verified)
KIIITOS.
In reply to Hei, by Anonymous (not verified)
In reply to Aivan ihana resepti, laitoin by Anonymous (not verified)
In reply to Pitääkö maidon olla haaleaksi by Anonymous (not verified)
In reply to Maitoa ei tarvitse lämmittää. by Kuluttajaneuvonta
In reply to Ehdin jo epähuomiossa by Anonymous (not verified)
In reply to Onnistuuko tehdä gluteeniton by Anonymous (not verified)
KIITOS OHJEESTA! terv.Mummo
Ps. Mulla on eri ohje kuin tässä
Haittaako jos esim. 8. päivä lykkäytyy yhdellä päivällä, ettei kerkeä laittamaan samana päivänä 8. päivän aineosia ja ei kerkeä laittamaan uuniin?
niin paaks mä sen, joka jää mulle siihen taikinaan?
Nyt on 7. paivä. Voikohan tästä vielä kakun tehdä? Vai pitääkö käyttää enemmän?
Voisin kyllä aloittaa tuon uusiksi ja antaa ystävilleni. Mutta en raaski ainakaan vielä. Mutta maistoin Hermannia ystävälläni, oli saanut samalta ystävältä kuin minä. Se oli ihanaa.
T: Henna, 13
Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kanelin tilalla vois kokeilla kardemummaa.