Rukiinen mustikkakääretorttu

Ruisjauho antaa mukavaa makua kääretortulle. Ruisjauhoista saa myös runsaasti kuitua.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita marjat kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle.
Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä.
Koristele kermavaahdolla ja mustikoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
KATI NAPAN VINKKI: Valitse marjat sen mukaan mitä on tarjolla. Voit tarjota marjasekoitusta (mansikoita, herukoita, karviaisia tms.) myös erikseen kääretortun lisäkkeeksi. Voit vaihtaa kerman ½ purkilliseen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Vähennä silloin sokerin määrää.