Haettu sivustolta 23.11.2024
23 kommenttia
Valmisteluaika
20 min
Kokonaisaika
50 min
Kerää nokkoset puhtaalta paikalta.
Huuhdo ja kiehauta, jäähdytä ja painele kuiviksi, leikkaa muutamaan osaan.
Voit käyttää nokkosten sijasta myös pakastepinaattia (1-2 pss).
Ainekset noin 30 kpl annosta
2
munaa
5
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1½
l
nuoria silputtuja nokkosenlehtiä (n. 1,5 dl ryöpättynä)
Ohje
-
Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi.
VINKKI: Kokeile yrteillä, eli nokkosen tilalla voit kesällä käyttää itse kasvattamiasi tai ostamiasi yrttejä esim. basilikaa, persiljaa, timjamia. Silppua ne pieneksi taikinan joukkoon, ei tarvitse ryöpätä. Voit myös käyttää kuivattua nokkosrouhetta, sitä tarvitaan tähän taikinamäärään noin 3 dl tai oman maun mukaan.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Anonymous
kirjoitti
6.6.2020 - 19:25
Tosi hyvä resepti! Tein juuri ohjeella nokkosräiskäleitä, sillä lättypannu jäi kotiin ja mökillä ollaan. Tuli maukkaita. Yllätyin iloisesti.
Anonymous
kirjoitti
13.5.2020 - 10:47
Hei! Vaikuttaa parhaimmalta,aikaisempiin resepteihin verrattuna,en ole vielä valmistanut mutta tänään menen hakemaan uusia pieniä nokkosia,ja paistamaan herkullisia nokkoslettuja. Terveisin. Anja
Anonymous
kirjoitti
18.6.2017 - 18:48
Minkälaisia gluteenittomia jauhoja vois laittaa?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
19.6.2017 - 15:45
In reply to Minkälaisia kluteenittomia by Anonymous (not verified)
Vehnäjauhojen sijasta voi käyttää haluamaansa gluteenitonta jauhoseosta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
9.6.2017 - 13:06
Hei,
Laitoin ryöpättyjen nokkosten sekaan puolikkaan sipulin aivan pieneksi silputtuna ja taikinaan lisäsin ripauksen jauhettua mustapippuria. Maku vain parani.
Kehitin lettujen ympärille herkullisen ja helpon ruoka-annoksen, jossa oli tonnikalaa, raejuustoa, tomaatinlohkoja ja rapeaa lehtisalaattia. Ja maistui nälkäiselle puutarhanperkaajalle!
Ulla
Laitoin ryöpättyjen nokkosten sekaan puolikkaan sipulin aivan pieneksi silputtuna ja taikinaan lisäsin ripauksen jauhettua mustapippuria. Maku vain parani.
Kehitin lettujen ympärille herkullisen ja helpon ruoka-annoksen, jossa oli tonnikalaa, raejuustoa, tomaatinlohkoja ja rapeaa lehtisalaattia. Ja maistui nälkäiselle puutarhanperkaajalle!
Ulla
Anonymous
kirjoitti
3.6.2017 - 15:21
Tein kerran ja oli pakko tehdä taas.... kun ovat niin maukkaita. Laitoin nokkosten lisäksi vielä hiukan erilaisia yrttejä ja sekin toimii....nam !
Anonymous
kirjoitti
5.3.2017 - 12:20
Aika hyvä resepti. Hyvin toimii.
Anonymous
kirjoitti
22.5.2016 - 18:22
Ihanan makuisia lettuja! Rasvaksi laitoin nokareen voita ja suolan jätin pois.
Anonyymi
kirjoitti
6.7.2015 - 09:07
Olen ryöpännyt ja pakastanut jo kevätkesällä nokkosia juuri lettuja varten. Kuinkahan kauan säilyvät pakastettuina?
Anonyymi
kirjoitti
6.7.2015 - 00:00
Ryöpätty nokkonen säilyy pakastimessa useita kuukausia. Terveisin Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
30.5.2015 - 16:56
"Voit myös käyttää kuivattua nokkosrouhetta, sitä tarvitaan tähän taikinamäärään noin 3 dl tai oman maun mukaan. " Tarkoitetaankohan tässä 3 ruokalusikallista?
Anonyymi
kirjoitti
3.6.2015 - 00:00
Tässä tarkoitetaan 3 dl kuivattua nokkosrouhetta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
14.5.2015 - 09:45
Raskausaikana sain nokkoskeitosta/ -lätyistä veren rautapitoisuuteni parhaiten kuntoon.
Anonyymi
kirjoitti
12.5.2015 - 14:16
En ryöpännyt, vaan kaadoin kiehuvaa vettä lävikössä olevien nokkosentaimien päälle. Eivät polta, mutta kuvittelen pienempää mineraalihukkaa. Kyllä ne loputkin poltinkarvat paistettaessa taintuvat.
Anonyymi
kirjoitti
23.6.2014 - 19:07
Todella maukkaita :)
Anonyymi
kirjoitti
21.5.2013 - 15:53
Tosi hyvää.
Anonyymi
kirjoitti
18.5.2013 - 01:15
En keittänyt nokkosia, vaan suoraan nokkosentaimet taikinaan. Yritin tätä reseptiä tutkimalla tulla viisaammaksi, oliko "liian tervellistä" vai tuliko joku kemiallinen vaarallinen reaktio, koska toimin näin?
Anonyymi
kirjoitti
20.5.2013 - 09:55
Ryöppäys poistaa nokkosen poltinkarvojen pistävyyden sekä alentaa nokkosen nitraattipitoisuutta. Samalla kuitenkin osa ravinteista liukenee myös ryöppäysveteen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
2.7.2012 - 19:34
Onko nokkosletut hyviä? Jos on niin kiva.:) Kysyin siksi, koska en ole itse maistanut niitä koskaan.
Anonyymi
kirjoitti
17.5.2012 - 14:13
Hyviä tuli myös kaurajuomaan tehtynä, maidottomia.
Anonyymi
kirjoitti
2.8.2010 - 18:22
Hei. Tykkäsin nokkosletuista.
Anonyymi
kirjoitti
6.5.2007 - 19:42
Toimii ihan älyttömän hyvin! Tulee tosi hyviä ja helposti käsiteltäviä lettuja - siis ainesuhteet ihan kohdallaan. Kiitos reseptistä!
Anonyymi
kirjoitti
4.5.2007 - 19:21
Nokkosletut ovat maukkaita ja myös terveellisiä.Jo äitini 50-60 luvulla niitä paistoi aina kun nokkosia alkoi ilmestyä. Hyviä!!
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R