Tässä reseptissä letut on tehty kookosmaitoon ja ne herkutellaan valkosuklaarahkalla ja uusilla mansikoilla.

Lettutaikinan voi valmistaa itse tai käyttää valmista lettu- ja vohvelijauhoseosta, jolloin pääsee vieläkin helpommalla.

Rahkaa varten kuumenna ensin osa kermasta ja sulata valkoinen suklaa siihen varovasti.

Vatkaa loppu kerma erikseen vaahdoksi ja yhdistä rahka ja lopuksi kädenlämpöinen suklaakermaseos (ei kuuma eikä jämähtänyt).

Ainekset noin 35 pientä tai 10 isoa annosta

2
kananmunaa
4
dl
kookosmaitoa
2
dl
vettä
1
dl
kookoshiutaleita
½
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
2-3
rkl
sokeria
2
rkl
voisulaa tai öljyä
Tai vielä helpommin:
4
dl
kookosmaitoa
2
dl
vettä
1
dl
kookoshiutaleita
Valkosuklaarahka:
1
tlk
kermaa tai vähälaktoosista kermavalmistetta
100
g
valkoista suklaata
(1
rkl
sokeria)
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
vähälaktoosista maitorahkaa (250 g)

Ohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon kookosmaito, vesi, jauhot, hiutaleet, suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi.

Valmista taikina vaihtoehtoisesti lettu- ja vohvelijauhoista. Vispaa kookosmaito-vesiseokseen lettu- ja vohvelijauhot sekä kookoshiutaleet tasaiseksi taikinaksi. Paista miedolla lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla.

Valmista valkosuklaarahka. Kuumenna kattilassa n. ½ dl kermasta ja valkosuklaapalat koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään. Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi, mausta sokereilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos.

VINKKI: Voit lisätä halutessasi valkosuklaarahkan sekaan myös pilkottuja mansikoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.