Blinitaikinan annetaan käydä, eli kun tänään tekee taikinan voi seuraavana iltana herkutella.

Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun blineille. 

Blinien kanssa tarjotaan perinteisesti mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin. 

Voit valmistaa blineistä bliniburgereita: laita kaksi bliniä päällekkäin ja täytä välit lisukkein, ohjeesta tulee 5-6 burgeria.

Ainekset noin 10 kpl annosta

4
dl
bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20
g
hiivaa
1
tl
sokeria
Seuraavana päivänä:
1
dl
kuumaa maitoa
1
tl
suolaa
1
rkl
voisulaa
1
kananmunan keltuainen
1
kananmunan valkuainen
Lisäksi:
smetanaa
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
(rapuja)

Ohje

  1. Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteesen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).

  2. Sekoita taikinaan ennen paistamista kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Voit tehdä blinitaikinasta myös pienempiä lettuja rapujuhlia varten.

  3. Tarjoa kuumana katkarapujen, mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.